Winterbanden

Een Winterband is gemaakt van een zachtere rubbersamenstelling en is ervoor ontwikkeld om zoveel mogelijk grip te geven bij winterse omstandigheden.

Waarom Winterbanden?

Een Winterband is gemaakt van een zachtere rubbersamenstelling en is ervoor ontwikkeld om zoveel mogelijk grip te geven bij winterse omstandigheden en daar vooral bij sneeuw. Door het zachtere profiel wordt er voor gezorgd dat de sneeuw niet in het profiel blijft zitten, wat bij een zomerband wel het geval is. Hierdoor blijf je contact houden met de sneeuw en u blijft dus grip houden. De winterband gaat werken onder een temperatuur van 7 Graden.

De eigenschap van een winterband gaat verloren onder een profieldiepte van 4 mm (dan wordt de grip met de sneeuw verminderd).

Het is wel van belang om winterbanden op alle wielen te monteren. als u dat niet doet kan door het verschil in grip op de voor- of achteras de auto eerder in een slip raken.

Enkele voordelen van winterbanden

  • Betere grip onder de 7 Graden
  • Kortere remweg
  • Betere wegligging
  • Rijveiligheid op sneeuw dus grip op het rijden van sneeuw

Uit eigen ervaring op een testbaan, zijn de verschillen duidelijk merkbaar op het rijden onder winterse omstandigheden. de remweg is vele meters korter en je blijft grip houden op het rijden van sneeuw !!!!

Wilt u winterbanden bestellen, of eventueel een compleet set inclusief velgen kunt een e-mail sturen of even telefonisch contact opnemen 038 – 386 79 77.

Ook kunt u een vrijblijvende offerte krijgen voor winterbanden of een compleet set.